Mukavat kevätilmat jouduttivat kovasti kylvöjä ja maanantaina sainkin täällä kylvettyä kauran loppuun. Toisella tilalla sain tänään kylvettyä vehnän ja mallasohrat. Nyt näki parhaat puolet savi ja aitosavi maistakin eli todella kaunis mururakenne ja kosteus juuri sopiva siemenen itämiseksi.

Nyt vaan odotellaan kaunista vihertyvää maisemaa =)).

Luulin jo saavani täysin vapaan viikonlopun ennen maanataista virkauralle paluuta, mutta kiviä kerätessäni huomasin traktorin siirtopumpun ja ruiskutuspumpun välisen polttoaineletkun rikkoutuneen. No huominen menee varmaan sen metsästyksessä ja asennuksessa. Samalla haen myös lannoitetta kotitarve perunamaata ja kasvimaata varten.

Mutta nyt seuraavana kun kylvöistä tokenen niin pesen ja huollan kalustoa iltaisin työpäivän jälkeen sekä viikonloppuisin. Samoin kasvinsuojeluruiskun toiminta pitää testata jo nyt, jotta mahdolliset osat voi hankkia ajoissa.

Menee hermot taas näiden rakentajien kanssa kun tukkivat mun tontille menevän ojan kun käyttävät mun tietä ajoteinään, vaikka heillä on omakin tie. Ehkä huomenna asennan pari kivaa kivipaasia tien reunaan niin loppuu se ralli. Toinen rakentava naapuri oli sijoittanut multakasansa osin pellolleni ja tuleekin mielenkiintoinen tilanne jos joudun tukitarkastukseen. Kolmas rakentava naapuri piti rakennusaikana autojaan tien tukkeena, jolloin välttämättömät tavarankuljetukset rekalla maatilalle oli ajoittain vaikeaa. Tästä lähtien vastustan kaikkia rakennuslupia tähän lähialueelle, joska itsekkäistä, toisten toimintaa huomioonottamattomattomista ja rajoja kunnioittamattomista rakentajista on pelkkää haittaa omalle toiminnalleni.