No niin nyt on viikon loma varsinaisesta päivätyöstä, mutta maatiloilla on aina hommia rästissä, eikä kukaan ole ehdottelemassa mitään muutakaan niin kai sitä menee hommissa koko loma =(.

Maanantaina tulee uusi eturuohonleikkuri, jossa on painevoideltu moottori, erikoisvahva leikkuulaite sekä neliveto. Niin ennenkin on ollut runko-ohjattavia, mutta jopa kaupassa ovat sanoneet ettei kannata varustaa etulevyllä. Nyt tuohon uuteen tulee talvihommia varten etulevy. Muita edellisessä olevia varusteita on lehtienkerääjä ja peräkärry.

Muutenkin täytyy viikon loman aikana siistiä nurkkia ja tehdä rästejä pois, jossei joku keksi jotain kivempaa tekemistä =).

Huomasin tuolla Maatalousmuseo Sarkan nettisivuilla olevan vuoden 1932 Suomen Maatilat kirjan tiedot ja nyt rekisteröidyin sinne käyttäjäksi ja annoin kummastakin tilastani vuoden 2006 tiedot tietokantaan. Heh naamakuvaa en vielä laittanut, vaikka ajattelin sinne kyllä mainita, että emäntä puuttuu =), jos vaikka joku maataloudesta kiinnostunut nainen huomais paremmin =). Taloista kyllä laitoin sinne kuvia.

Tämä päivä meni nurmikonleikkuussa ja laiskottelussa. Huomenna vihdoin pesen kevättyökoneet pois.