No niin nyt sain kahden yrityksen jälkeen loput kaurat puitua sateitten välissä. Katselin säätiedotusta ja näytti siltä että parasta ottaa viimeinen kuivurillinen metsänreunoja ja muita aiemmin tuleentumattomia paikkoja ennen lisäsateita pois.

Sato oli hiukka alle 3000 kilon eli satovahinkoa tulee mm. viime vuoteen verran n. 1500 kiloa hehtaarille, mutta koska normisadosta lasketaan hallinnon vahinko niin 3200 kilon normisadon mukaan 30 %:n omavastuulla vahinkoilmoitus kannattaa tehdä vasta n. 2200 kilon satotasolla.

Vielä on puimatta toisen tilan kevätvehnät ja koska jo aika tuleentunutta niin nämä viikon sateet ei kauhean hyvää tee sillekään sadolle ja vehnä on vielä aika herkkä tähkäidännälle, jos on kosteita ja lämpimiä päiviä.

Jaa tänä vuonna ei kannata sitten glyfosaattiruiskutusta tehdä, jollei tule paljon sadetta. Rikkakasvit on kehittänyt niin vahvan vahapeitteen lehtiin ja eivät ota lehdiltä mitään näin kuivalla.

Pitäisi myös jo miettiä millä syysmuokkaukset tekee. Siemenviljelyksellä ainoa vaihtoehto on kyntö mutta noilla muilla vois olla hyvä välillä vaikka lautasäestä käyttää.