Eipä pitäisi ennen nuolaista kuin tipahtaa, tuli todetuksi tänäkin vuonna. Täällä olen nyt puinut 12 hehtaaria aikaista kauraa ja sato jää 2500 kiloon per hehtaari.

Onneksi toisaalla ohra ja vehnä ovat saaneet enemmän vettä, vaikka kyllä se savimaakin tästä kesästä on ottanut nokkiinsa.

Jo nyt on pulaa kotimaisista vihanneksista ja talvi pahentaa pulaa. Myös peruna tulee olemaan kortilla kotimaassa talvella. Nytpä tukkuliikkeet näkee, ettei kotimainen tuotanto ole itsestäänselvyys ja jopa tuottajahintoja pitäisi nostaa. Juuri tämän päivän lehdessä oli että vaikka viljan hinta nousisi maltillisen 25 % ei sillä ole lopputuotteen eli leivän hinnassa mitään merkitystä.

Hävytöntä on myös, että Suomessa tuottaja saa nyt huonon sadon aikaan n. 17 senttiä kilo perunasta ja ns. työvoiman suhteen edullisessa maassa Virossa samasta perunakilosta saa 34 senttiä.

Ai niin arvostelijoille ja tukuille tiedoksi ensi talvena on siis tuotteista koko Euroopassa pula eli missään ei ole halpoja eriä saatavilla eli tyhjästä on paha nyhjästä , sillä juuri silloin kun tavarasta on pulaa kaikkialla, menee monet rajat ns. vapaalta kaupalta kiinni.